featured

Cícerový šalát

Toto jedlo môžete podávať buď ako hlavný chod rovnako ako aj prílohu k mäsu alebo šalát.Kedže chuť cíceru je už sama o sebe pomerne výrazná, v prípade že sa rozhodnete urobiť k nemu nejaké mäso, nemusíte sa trápiť vymýšľaním niečoho komplikovaného. Varené kuracie, ktoré som použila ja chutilo so šalátom skvelo.Cícer je skvelým zdrojom zinku a medi. Kedže tieto dva minerály sú dôležité pri budovaní imunity, cícer by nemal chýbať na vašom tanieri najmä v jeseni a zime. Cícer, rovnako ako aj iné strukoviny, obsahuje veľa vlákniny a proteínov a preto aj menšie množstvo cíceru vám dodá pocit sýtosti. To je dôvod prečo je často využívaný pri redukčných diétach.

Ingrediencie (pre 3-4 osoby):

– 140g sušeného cíceru (ak chcete proces urýchliť, tak myslím že aj kvalitný cícer z konzervy by mohol splniť účel :) )
– 70g čiernych olív
– 1 červená cibuľa (stredne veľká),
– 1 strúčik cesnaku
– vetvička rozmarínu
– štipka soli
– šťava z jedného bio citróna
– 2 lyžice tamari
– 3 lyžice extra panenského olivového oleja
– petržlenová vňať (môže byť aj mrazená)
+ ak máte radi štipľavejšie alebo korenistejšie jedlá, pokojne môžete pridať čerstvé čili alebo nadrviť čierne korenie

Postup:
1. Začnite večer pred tým dňom kedy chcete šalát jesť tým, že cícer v miske zalejete studenou vodou. Nechajte cícer na celú noc namočený vo vode.
2. Ráno cícer zlejte a uvarte podľa inštrukcií na obale – jednotlivé odrody môžu vyžadovať iný čas prípravy.V mojom prípade to boli 2 hodiny. Do vody pridajte vetvičku rozmarínu a možno pol lyžičky soli.
3. Kým sa cícer varí a rozmarín krásne vonia, nakrájajte cibuľu a čierne olivy na drobno. Zalejte šťavou z citróna, pridajte tamari a olivový olej. Nastrúhajte alebo prepučte jeden strúčik cesnaku a pridajte nasekanú petržlenovú vňať ( a prípadne čili alebo korenie).
4. Keď je cícer uvarený, zlejte ho a vysypte do misky s pripravenou cibuľovo-olivovou zmesou ešte kým je teplý.Misu uzavrite alebo prikryte a nechajte 10 minút postáť, aby sa všetky chute prepojili.Nakoniec premiešajte a servírujte.

1 2 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>