IMG_0197

Krémový prívarok z cíceru

Stravovať sa zdravo je vždy o čosi ťažšie keď trávite veľa času mimo domu – v škole, v práci, na cestách. Každým dňom je čoraz jednoduchšie nájsť reštauráciu, v ktorej servírujú jedlá pripravené z kvalitných organických surovín, avšak pravidelné návštevy takýchto reštaurácií vašej peňaženke veľkú radosť pravdepodobne neurobia.

Považujem za dôležité poznať pôvod potravín – najmä mäsa a zeleniny, ktoré jem a preto uprednostňujem doma pripravené jedlo. Keďže nechcem každý deň chodiť do práce s batohom plným jedla, začala som experimentovať s „jedno miskovými“ receptami. Taktiež, keďže nepoužívam mikrovlnku, snažím sa pripravovať si jedlá, ktoré chutia dobre aj studené. Recept na tento cícerový prípravok spĺňa obe tieto požiadavky a je to perfektný obed, ktorý vás zasýti, ale zároveň nebudete mať pocit preplnenosti a ťažkého žalúdka. Ak si chcete prečítať prečo je pre Vás cícer dobrý, kliknite tu. A ešte link na sklenené „lunch-boxy“ – nie len, že sú oveľa trvácnejšie než plastové, ale môžete ich použiť aj na zapekanie v rúre.

 

IMG_0195

Ingrediencie:

– 1 konzerva cíceru
– 1/2 bio póru
– 1/2 konzervy kokosovej smotany alebo kokosového mlieka
– 350g špenátu (mrazený je super, čerstvý samozrejme tiež)
– 1 lyžička kurkumy
– 1/4 lyžičky čerstvo namletého muškátového oriešku
– štipka soli
– 1 lyžica kokosového oleja

 

Postup:

1. Vo vyhriatej panvici sprudka osmažte na kokosovom oleji na kolieska nakrájaný pór – asi 2-4 minúty.
2. Pridajte cícer (bez nálevu) a všetky koreniny.
3. Pridajte kokosové mlieko a špenát. Nechajte zovrieť a na zníženej teplote varte pokiaľ omáčka nezhustne.
4. Podávajte za tepla alebo nechajte vychladnúť a servírujte prívarok ako osviežujúci studený pokrm.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>